První trénink při práci v sáních - Pravé sáně nahradily dětské sáňky

    Tak jsme 14. ledna 2013 letos poprvé zapřáhli pesany k sáním a musím uznat, že na poprvé to celkem šlo. Nejdřív na podzim trénoval Bertík sám u koloběžky, tak už přibližně věděl co má dělat. To ovšem znamenalo, že Argo musel dělat přesně to co Bertík, což se mu vůbec nelíbilo, že on jako "vůdce smečky" musí najednou poslouchat. Párkrát si vyměnili názory a Argo se občas rozhodl stávkovat, lehl si do sněhu a odmítal pracovat. Občas se zamotali, vymotat je nebylo tak těžké, jako jim vysvětlit, že musí běžet vedle sebe. 

    Problém bylo sáňky rozjet, tak jsem se musela odrazit a pomoct jim, potom už krásně táhli. Povel VPŘED" má bertík naučený krásně, dále už bylo hlavní je popohánět a chválit, chválit, chválit. Jezdili jsme zatím jenom po rovné cestě aby zjistili co vlastně se po nich vyžaduje, pochopili rychle. Až na občasné vyhnutí z trasy, kdy si museli očuchat a označkovat nějaký strom, nebo trs trávy, to bylo skvělé. 

 

    15. 1. 2013 - Dneska už to bylo lepší. Obešli jsme se dokonce i bez rvaček a Argo uznal, že lepší bude se podřídit a nechat to na Bertovi. Očuchávání je ale pořád silnější, tak na tom musíme zapracovat, že při práci na to není čas. Jeli jsme i dál než předchozí den, jenom nám trošku překáželi ostatní lidé na procházkách s pejsky.

    Popravdě musím uznat, že mě kluci moc překvapili. Vážně jsem čekala že to bude horší, ale jakmile zjistili, že prakticky smí běžet jak se jim zachce, hned se jim to zalíbilo. Doufáme, že nám tady sníh vydrží co nejdéle, ať náš trénink má učinek. :-)

 

Přípravy

                    

Jedéééééém